Bondestugan Tofta

BONDESTUGAN I TOFTA

Vi som byggt bondestugan i Tofta heter Bertil och Ingrid Nilsson. Vi bor några hundra meter från stugan vid Toftavägen, länsväg 140. Gården som vi bor på är Bertils föräldrahem och den har funnits i släktens ägo i många generationer.

På vår mark, ner mot det vackra fiskeläget Gnisvärd, ligger en av Gotlands största skeppssättningar, ett fornminne från bronsåldern. Gårdens åkermark är utarrenderad. Bertil har arbetat på Försäkringskassan och Ingrid har jobbat som förskollärare på ett föräldrakooperativ i Tofta. Numera är vi båda pensionärer och fyller dagarna med jobb men njuter av att kunna ta det i ett lugnare tempo. Vi är också engagerade i Equmeniakyrkan i Väte där Ingrid, bland annat, sjunger i kör.

Bondestugan är ett projekt som vi beslutade att genomföra tillsammans när våra tre barn flyttat hemifrån. Med Bertils stora intresse för ekonomi och Ingrids intresse för trädgård och inredning blev det en rolig utmaning. Vi har också haft stor hjälp, både praktiskt och utseendemässigt av våra barn, med respektive. 

Bondestugan har hittills gett oss mycket inspiration och glädje, både vad det gäller uppbyggnad och uthyrning. Stugans placering är vald med omsorg för att man ska känna lugnet och friden mitt i det populära semesterparadiset! 

Välkommen till Tofta!

Bertil & Ingrid Nilsson 

värdpar

KARTA

Bondestuga i omtyckta Tofta på västra Gotland.